Hulp nodig bij het reserveren?

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veel gestelde vragen bij het huren van een auto of ander voertuig. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt het als ik een auto bij jullie wil huren?

Deze vraag krijgen we vaker, daarom leggen we graag aan je uit hoe het werkt en wat je kunt verwachten als je huurt bij AVH Autoverhuur. Wist je dat een auto huren vaak al binnen 5 minuten geregeld is? Je lees er hier meer over.

Wat moet ik meenemen als ik de auto ga ophalen?

  • De opdrachtbevestiging die je van ons opgestuurd krijgt (mag ook digitaal)
  • Een geldig rijbewijs en ID-kaart van de hoofdbestuurder
  • Een geldig rijbewijs van alle bestuurders

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Je kunt bij ons op verschillende manieren betalen:
  • Online via iDeal
  • Pinnen (zowel pinpas als creditcard)
  • Contant 
Het is mogelijk om de borgsom als reservering via je creditcard te voldoen. 

Mag ik met een normaal rijbewijs B een bus besturen?

Ja, je mag met een rijbewijs B een verhuisbus, bestelbus en 9-persoonsbus besturen. Alle voertuigen op onze website mogen worden bestuurd met een B rijbewijs. Met een rijbewijs B mag je namelijk een voertuig besturen met een maximaal GWV van 3500 kg. Mocht je een busje in combinatie met een grotere aanhangwagen willen besturen dan heb je een rijbewijs BE nodig.

Hoe oud moet ik zijn om een huurauto te mogen huren?

Bij AVH Autoverhuur mag je al een auto huren vanaf 18 jaar, mits in het bezit van een geldig rijbewijs.

Moet ik borg betalen bij het huren van een huurauto?

Voor het huren van een huurauto betaal je borg. Op de huur van onze voertuigen is altijd een waarborgsom van toepassing. De hoogte van de borg is afhankelijk van het gehuurde voertuig. Voor verhuiswagens bedraagt de borgsom €500,- en voor personenwagens bedraagt de borgsom €250,-. Uiteraard krijg je de betaalde borg zo snel mogelijk van ons terug als je het gehuurde voertuig weer zoals afgesproken hebt teruggebracht.

Je leest hier alles over borg en een auto huren.

Mag ik met een huurauto naar het buitenland?

Het is toegestaan om met een huurauto van AVH Autoverhuur vanuit Nederland naar de hieronder genoemde landen te rijden: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland, Kroatië, Hongarije en Tsjechië. Andere landen zijn in sommige situaties ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Moet ik een geldig Nederlands rijbewijs hebben?

Wij verhuren ook voertuigen aan mensen die alleen een buitenlands rijbewijs kunnen tonen. Let op: Originele rijbewijzen welke voorzien zijn van een NIET-Westers schrift dienen altijd in combinatie met een internationaal rijbewijs in Westers schrift getoond te worden.

Krijg ik de huurauto volgetankt mee?

Ja, de huurauto die je huurt krijg je volgetankt mee, zodat je direct naar je bestemming kunt rijden. Je dient de huurauto ook weer met een volle tank in te leveren. Wanneer dit niet het geval is zullen er tank- en brandstofkosten in rekening worden gebracht.

Kan ik de huurauto na sluitingstijd inleveren?

Ja, het is bij AVH Autoverhuur mogelijk om het gehuurde voertuig na sluitingstijd in te leveren. Je blijft echter aansprakelijk voor de huurauto tot een medewerker van AVH Autoverhuur het voertuig weer in ontvangst kan nemen na openingstijd van de vestiging op de volgende werkdag. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Wat kost een huurauto gemiddeld per dag in Nederland?

De gemiddelde kosten van een huurauto in Nederland verschillen van zo'n 15 euro tot zo'n 45 euro per dag. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort auto dat je huurt.

Hoe kan ik goedkoop een auto huren?

De goedkoopste manier om een auto te huren is door het eigen risico zo hoog mogelijk te houden. Denk hier wel goed over na, want als je toch schade rijdt kan dit nogal in de papieren lopen, omdat je alles of een groot deel van de kosten zelf moet betalen.


Moet je de huurauto ook aftanken?

Ja, normaal gesproken zit brandstof niet bij de prijs inbegrepen, tenzij anders is overlegd.

Wat kost een huurauto per kilometer?

Het verschil in de kosten van een huurauto per kilometer zit hem vooral in wat voor auto je huurt. De gemiddelde huurprijs ligt tussen de 12 en 30 cent per kilometer.

Mag je een auto huren als je 18 bent?

Ja, je mag een auto huren als je 18 jaar en in het bezit van een rijbewijs bent. Het verschilt per autoverhuurbedrijf of dit mogelijk is.

Kun je een auto huren zonder creditcard?

Ja, het is mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Echter kan dit niet bij elk autoverhuurbedrijf. Vraag van te voren of dit mogelijk is.

Hoeveel eigen risico heb je bij een huurauto?

Gemiddeld ligt het eigen risico bij het huren van een auto tussen de 250 en 750 euro. Dit verschilt per autoverhuurbedrijf en natuurlijk wat voor soort auto je huurt.

Waarom moet je borgsom betalen bij een huurauto?

Borgsom wordt gebruikt als er een snelheidsovertreding gemaakt is of er schade gereden wordt. Het autoverhuurbedrijf kan dit dan van je borgsom afhalen.

Ik heb schade gereden met een huurauto wat nu?

Indien je schade hebt gereden moet je zo snel mogelijk contact opnemen met het autoverhuurbedrijf. De medewerkers van het autoverhuurbedrijf kunnen jou vertellen wat de vervolgstappen zijn.

Mag je met een huurauto naar het buitenland?

Ja, alleen dit dient wel doorgegeven te worden aan het autoverhuurbedrijf. Geef dit dus altijd aan tijdens het maken van de reservering. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Welke verzekering moet je nemen bij een huurauto?

Als je niet voor verrassingen wil komen te staan is een all-risk verzekering de beste keuze, tegelijkertijd is dit ook meteen de duurste verzekering. Je bent in dit geval wel voor vrijwel alle schades gedekt. Informeer altijd vooraf bij het autoverhuurbedrijf.

Verhuren jullie ook auto's zonder reclame?

Ja, wij verhuren auto's en bedrijfswagens zonder reclame. Informeer gerust naar de mogelijkheden.
veelgestelde vragen autoverhuur

Openingstijden
Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 17:30
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 17:30
Zaterdag 8:00 - 16:00
Zondag gesloten
AVH Autoverhuur B.V.
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

Telefoonnummer: 0528 220244

Stuur bericht via Whatsapp


       
Algemene voorwaarden | Privacy en Cookieverklaring

Autoverhuur software - Klanti ©

Inloggen
Als je e-mailadres in ons systeem staat dan heb je een nieuw wachtwoord ontvangen via e-mail.
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
Terug naar inloggen
Account aanvragen