Hulp nodig bij het reserveren?

Auto huren met trekhaak

Een auto met trekhaak nodig? Bij AVH Autoverhuur huur je een auto, bestelbus en personenbus met trekhaak. Handig als je zelf een aanhangwagen hebt of deze van een bekende kunt lenen.

auto huren met trekhaak

Auto met trekhaak

Wanneer je met je gezin op vakantie gaat, wil je misschien de fietsendrager mee kunnen nemen. Dan is het handig dat de gehuurde auto wel een trekhaak heeft. Maar ook wanneer je de aanhangwagen nodig bent voor je werk. De meeste voertuigen die wij verhuren beschikken over een trekhaak. Als een trekhaak noodzakelijk is, informeer dan van tevoren of het voertuig dat je huurt over een trekhaak beschikt.

Trekhaak en de wet

Natuurlijk zijn er ook regels waar je je aan moet houden bij het gebruik van een trekhaak. Zo mag de kogeldruk niet worden overschreden. De kogeldruk is de neerwaartse kracht die de aanhangwagen of caravan via de dissel op de trekhaak uitoefent. 

Een te hoge kogeldruk beïnvloedt het weggedrag van de gehele combinatie (auto en aanhangwagen). Een te hoge kogeldruk kan dusdanig hoog zijn dat de voorste banden de grip met de weg verliezen. De kogeldruk wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de belading van het aangehangen voertuig. Wanneer je te veel zware spullen voorin de caravan legt, wordt de kogeldruk al snel te hoog. Probeer altijd de zwaarste spullen in het midden te houden of in ieder geval goed te verdelen.

De kogeldruk geldt ook voor fietsendragers al wordt hier door de politie nauwelijks op gecontroleerd. Feit blijft echter wel dat bij een ongeluk of iets dergelijks, de verzekering moeilijk kan gaan doen daar de regels wel zijn overtreden. De kogeldruk staat aangegeven op het typeplaatje van de trekhaak. Verder mag je natuurlijk niet meer trekken dan is aangegeven op het typeplaatje van de trekhaak én, ook belangrijk, niet meer dan de auto zelf mag trekken!

Breekkabel

Aanhangwagens en caravans van meer dan 750 kg (maximaal toegestane totaalgewicht) moeten een reminrichting hebben. Daarbij ook een breekkabel die ervoor zorgt dat de remmen van de aanhangwagen of caravan worden aangetrokken wanneer de aanhanger losbreekt en daarna breekt.

Hulpkoppeling

Lichtere aanhangers (tot en met 750 kg) moeten wel een hulpkoppeling hebben. Dat wil zeggen een kabel die ervoor moet zorgen dat de aanhangwagen het trekkende voertuig blijft volgen wanneer deze loskomt van de trekhaak. Deze kabel mag dan ook nooit gewoon los over de trekhaak worden gelegd of breken zoals een breekkabel. Want wanneer de dissel omhoog komt bij het losraken van de aanhanger zal dus ook deze kabel meegenomen worden. Hierdoor zal de aanhanger een geheel eigen leven gaan leiden op de weg met alle mogelijke nare gevolgen. 

Controle

Controleer dus vooraf of de gewenste trekhaak aanwezig is en voldoet aan de eisen. Natuurlijk controleer je ook de verlichting voordat je gaat rijden. Je bent als bestuurder verantwoordelijk voor een goed werkende verlichting.

Huur een auto of bus met trekhaak

Bij AVH Autoverhuur in Hoogeveen huur je een auto of bestelbus met trekhaak. Informeer naar de mogelijkheden of reserveer direct.Openingstijden
Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 17:30
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 17:30
Zaterdag 8:00 - 16:00
Zondag gesloten
AVH Autoverhuur B.V.
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

Telefoonnummer: 0528 220244

Stuur bericht via Whatsapp


       
Algemene voorwaarden | Privacy en Cookieverklaring

Autoverhuur software - Klanti ©

Inloggen
Als je e-mailadres in ons systeem staat dan heb je een nieuw wachtwoord ontvangen via e-mail.
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
Terug naar inloggen
Account aanvragen