Hulp nodig bij het reserveren?

Vrachtwagen rijbewijs B huren

Heb je een praktische, kleine en lichte vrachtwagen nodig? Huur dan een van onze verhuiswagens die je gewoon met rijbewijs B mag besturen. Ideaal voor een verhuizing, het vervoeren van grote spullen en na het opruimen van je schuur of zolder.

Welke vrachtwagen rijbewijs B?

Als je een vrachtwagen wil huren en alleen over het ‘gewone’ autorijbewijs B beschikt is een verhuiswagen huren de beste optie. Het type rijbewijs dat nodig is om een verhuiswagen te besturen, hangt af van het gewicht van de wagen en de lading. In de meeste gevallen is een standaard autorijbewijs (rijbewijs B) voldoende om een verhuiswagen te besturen, zolang het gewicht van de wagen en de lading niet hoger is dan 3500 kg.

Als het totaalgewicht van de wagen en de lading meer dan 3500 kg is, dan heb je een vrachtwagenrijbewijs (rijbewijs C) nodig. Als je bij AVH Autoverhuur een verhuiswagen huurt is een geldig rijbewijs B dus voldoende, maar let met laden wel op dat je onder het totaalgewicht van 3500 kg blijft.

Een kleine vrachtwagen huren

Met een kleine vrachtwagen of verhuiswagen hebben we het in dit geval over onze bakwagen met een inhoud van meer dan 18 m3 met handige laadklep. Deze wagen heeft een maximaal toegestaan totaalgewicht van 3500 kg. Je mag deze kleine vrachtwagen dus besturen met een B-rijbewijs. Andere kleine of lichte vrachtwagens gaan tot 7500 kg, waardoor je rijbewijs C of C1 nodig hebt. Zie het artikel 'Welk rijbewijs voor welke auto' voor meer informatie over vereiste rijbewijzen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Tijdens het reserveren kun je aangeven of je ook de handige spanbanden of een praktische steekwagen nodig hebt. Maar ook verhuisdekens en verhuisdozen kun je bij ons huren. Lees hier alles over het huren van verhuisartikelen.

Gerelateerde informatie
Bekijk onze voertuigen

Mercedes Sprinter
Verhuiswagen met laadklep
  • Diesel 
  • 3 personen 
  • Handgeschakeld 
  • Laadklep 
v.a. € 102,-
Mercedes Sprinter automaat
Verhuiswagen met laadklep
  • Diesel 
  • 3 personen 
  • Automaat 
  • Laadklep 
v.a. € 131,-
Openingstijden
Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 17:30
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 17:30
Zaterdag 8:00 - 16:00
Zondag gesloten
AVH Autoverhuur B.V.
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

Telefoonnummer: 0528 220244

Stuur bericht via Whatsapp


       
Algemene voorwaarden | Privacy en Cookieverklaring

Autoverhuur software - Klanti ©

Inloggen
Als je e-mailadres in ons systeem staat dan heb je een nieuw wachtwoord ontvangen via e-mail.
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
Terug naar inloggen
Account aanvragen