Met een huurauto naar het buitenland

Normaal rijd je in een niet te grote auto, omdat je gewoon geen grote auto nodig bent voor de dagelijkse boodschappen en er is genoeg ruimte voor de kinderen achterin, ook met z’n drieën. De auto die je hebt is praktisch, comfortabel en vooral ook zuinig. Daarom heb je destijds misschien wel gekozen voor deze auto.

Dit jaar ga je niet met het vliegtuig naar de zon, maar kiest je voor een kampeervakantie in het buitenland. Maar je hebt daarvoor wel extra ruimte nodig, want kamperen vraagt over het algemeen om meer bagageruimte in de auto. Al was het alleen maar voor de tent, de kampeerstoelen en noem maar op!

Een oplossing is het huren van een grotere auto met voldoende ruimte en misschien ook wel een trekhaak, zodat ook de (kinder)fietsen eenvoudig mee kunnen. Het heeft zo zijn voordelen om een auto te huren voor het weekendje weg of de vakantie. Op deze manier heb je niet het hele jaar door hogere kosten van een grotere, zwaardere auto.

Op vakantie naar het buitenland

Waarom niet? Wat is nu leuker dan een heerlijke vakantie in het buitenland en dan ook nog verzekerd zijn van mooi weer zoals in de zuidelijke landen? Niets toch! Maar mag je zomaar met de gehuurde auto naar het buitenland?

Waar het om gaat is dat je dat vooraf controleert en navraagt bij de verhuurder. Over het algemeen is het namelijk geen probleem en kun je zonder problemen door heel Europa, dat wil zeggen de meeste landen, rijden met een huurauto. Het is daarom belangrijk na te vragen bij de verhuurder of je ook met de auto naar het land van jouw vakantiebestemming mag.

Waarom belangrijk navraag te doen?

Dat heeft onder andere te maken met de verzekering. Het is aan de verhuurder om de juiste verzekeringen af te sluiten voor het voertuig dat je huurt. Ook de verzekering met betrekking tot pechhulp en vervangend vervoer.

Je wilt niet in het buitenland aan de kant van de weg staan en het blijkt dat je je in een land bevindt waar de pechhulp niet van toepassing is! Dan komen alle kosten voor uw rekening en dat is zonde. Geef dus duidelijk aan wat het land van bestemming is bij de reservering en of je misschien ook van plan bent andere landen te bezoeken. Denk in dit geval ook aan de landen waar je eventueel doorheen rijdt om op je vakantiebestemming te komen.


Openingstijden
Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 17:30
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 17:30
Zaterdag 8:00 - 16:00
Zondag gesloten
AVH Autoverhuur
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

Telefoonnummer: 0528 220244

Stuur bericht via Whatsapp

Algemene voorwaarden | Privacy en Cookieverklaring

Autoverhuur software - Klanti ©

Inloggen
Als je e-mailadres in ons systeem staat dan heb je een nieuw wachtwoord ontvangen via e-mail.
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
Terug naar inloggen
Account aanvragen