Hulp nodig bij het reserveren?

C1 vrachtwagen huren

Op zoek naar een vrachtwagen die je met je C1-rijbewijs mag besturen? Bij ons kan je terecht voor C1 vrachtwagen huren. We vertellen je er graag meer over.

Over het C1 rijbewijs

Het C1-rijbewijs geeft je de bevoegdheid om een lichte vrachtwagen of camper te besturen. Met dit rijbewijs kun je voertuigen besturen die een maximaal toegestane massa hebben tussen de 3.500 kg en 7.500 kg. Het is een stap tussen het reguliere B-rijbewijs (personenauto) en het volledige C-rijbewijs (zware vrachtwagen). Met een C1-rijbewijs kun je bijvoorbeeld grotere bestelwagens of kleine vrachtwagens rijden.

Verschil rijbewijs C en C1

Het belangrijkste verschil tussen het C1- en het C-rijbewijs is het type voertuig dat je ermee mag besturen en het maximale toegestane gewicht van dat voertuig.

C1-rijbewijs: Het C1-rijbewijs stelt je in staat om lichte vrachtwagens en campers te besturen. Deze voertuigen hebben een maximaal toegestane massa tussen de 3.500 kg en 7.500 kg, inclusief passagiers, lading en voertuiggewicht. Met een C1-rijbewijs kun je voertuigen besturen die groter en zwaarder zijn dan gewone personenauto's, maar ze zijn nog steeds kleiner dan de zwaardere vrachtwagens die onder het C-rijbewijs vallen.

C-rijbewijs: Het C-rijbewijs geeft je de bevoegdheid om zware vrachtwagens te besturen. Deze vrachtwagens hebben een maximaal toegestane massa die groter is dan 7.500 kg. Met een C-rijbewijs kun je grote vrachtwagens besturen die gebruikt worden voor vrachtvervoer over lange afstanden, bouwvoertuigen en andere zwaardere bedrijfsvoertuigen.

Kort gezegd, het C1-rijbewijs is bedoeld voor lichtere vrachtwagens en campers, terwijl het C-rijbewijs geschikt is voor zwaardere en grotere vrachtwagens.

Vrachtwagen huren met C1-rijbewijs

Als je een vrachtwagen wil huren met je C1-rijbewijs is een verhuiswagen huren de beste optie. Het type rijbewijs dat nodig is om een verhuiswagen te besturen, hangt af van het gewicht van de wagen en de lading. Wanneer je over een C1-rijbewijs beschikt mag het totaalgewicht van de lading tot 7500 kg wegen. Mits je over het juiste rijbewijs beschikt mag je al onze verhuiswagens besturen met zowel een B- als C1-rijbewijs. Het enige waar je rekening mee moet houden is het totale toegestane gewicht dat voor jouw rijbewijs geldt.

Lees ook: Vrachtwagen B-rijbewijs huren

Online C1 vrachtwagen huren

Reserveren kan bij ons zowel online via onze reserveringsmodule als telefonisch. Na reservering ontvang je een huurovereenkomst per e-mail, waarin alles nog eens duidelijk staat omschreven. Klik hier om naar onze online reserveringsmodule te gaan.Bekijk onze voertuigen

Mercedes Sprinter
Verhuiswagen met laadklep
  • Diesel 
  • 3 personen 
  • Handgeschakeld 
  • Laadklep 
v.a. € 102,-
Mercedes Sprinter automaat
Verhuiswagen met laadklep
  • Diesel 
  • 3 personen 
  • Automaat 
  • Laadklep 
v.a. € 131,-
Openingstijden
Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 17:30
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 17:30
Zaterdag 8:00 - 16:00
Zondag gesloten
AVH Autoverhuur B.V.
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

Telefoonnummer: 0528 220244

Stuur bericht via Whatsapp


       
Algemene voorwaarden | Privacy en Cookieverklaring

Autoverhuur software - Klanti ©

Inloggen
Als je e-mailadres in ons systeem staat dan heb je een nieuw wachtwoord ontvangen via e-mail.
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
Terug naar inloggen
Account aanvragen