Hulp nodig bij het reserveren?

Verzekeringen bij huurauto

Ben je van plan een auto te huren? Dan is het belangrijk om te weten hoe het zit met de verzekeringen die afgesloten zijn of nog moeten worden afgesloten. Zo kom je niet voor onnodige en vervelende verrassingen te staan.

Wettelijke aansprakelijkheid

In alle landen van de Europese Unie, dus ook in Nederland, is een WAM-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorvoertuigen) verplicht. Deze dekt de schade die een bestuurder met de auto aan anderen toebrengt. Dat betekent dat buiten EU moet worden gecontroleerd of deze verzekering is afgesloten en of de dekking (minimaal 5 miljoen euro in de EU per gebeurtenis) voldoende is. Is dat niet het geval, kan vaak een extra verzekering worden afgesloten.

Eigen schadedekking

Als huurder van een auto ben je zelf aansprakelijk voor schade aan de gehuurde auto. Wil je gedekt zijn tegen deze schade dan heb je een cascoverzekering nodig. Deze verzekering, ook wel CDW (Collision Damage Waiver) genoemd keert in veel gevallen uit bij schade aan de huurauto.

De inhoud kan per verzekering verschillen en men heeft meestal een eigen risico tot wel €1000,- of meer. De eerste €1000,- is dan voor eigen rekening. Soms kan tegen betaling het eigen risico worden verlaagd of helemaal worden afgekocht.

Daarnaast kan men soms bepaalde zaken extra meeverzekeren die standaard niet zijn meeverzekerd, zoals schade aan het dak, schade ontstaan op onverharde wegen, schade aan de onderzijde van de auto, schade aan ruiten of banden, schade door opzet of (grove) roekeloosheid en/of schade na gebruik van alcohol of drugs. Ook diefstal is niet altijd onderdeel van de cascoverzekering; controleer altijd of diefstal is meeverzekerd of dat je dit apart mee kan verzekeren.

Inzittenden verzekering

Bij een ongeval waarbij ook letsel aan inzittenden is toegebracht is in principe de bestuurder van de auto aansprakelijk, mits hij ook de veroorzaker is van het ongeval. Anders moet de schade worden verhaald op de bestuurder van het andere voertuig. Hiervoor wordt dan de WA-verzekering gebruikt. Voor die landen waar deze verzekering niet verplicht is of de dekking heel laag is, is het verstandig een aparte inzittendenverzekering of ongevallenverzekering af te sluiten.
Let op: Controleer vooraf in de voorwaarden welke schade is uitgesloten. Eventuele schade die is uitgesloten moet je dus zelf betalen. Zo kan het zijn dat schade ontstaan na een verkeersovertreding niet is gedekt; belangrijk om te weten! Dus wanneer je bijvoorbeeld door rood rijdt en een aanrijding veroorzaakt, is alle schade voor eigen rekening. Informeer naar eventuele extra af te sluiten verzekeringen die dekking bieden voor bepaalde uitsluitingen. 

Verzekeringen via AVH Autoverhuur Hoogeveen

Bij AVH Autoverhuur is alles keurig geregeld; altijd een WA-verzekering (verplicht), ongevallenverzekering en inzittendenverzekering. Ook kun je pechhulp voor binnen- en buitenland nemen. Neem gewoon even contact op met ons wanneer je nog vragen hebt. We staan voor je klaar!

Gerelateerde informatie

Direct huren


Openingstijden
Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 17:30
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 17:30
Zaterdag 8:00 - 16:00
Zondag gesloten
AVH Autoverhuur B.V.
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

Telefoonnummer: 0528 220244

Stuur bericht via Whatsapp


       
Algemene voorwaarden | Privacy en Cookieverklaring

Autoverhuur software - Klanti ©

Inloggen
Als je e-mailadres in ons systeem staat dan heb je een nieuw wachtwoord ontvangen via e-mail.
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
Terug naar inloggen
Account aanvragen