Hulp nodig bij het reserveren?

Aanhangwagen huren

Veel spullen te vervoeren? De goedkoopste optie is een aanhanger huren. Je huurt eenvoudig, snel en voordelig een kar bij AVH Autoverhuur in Hoogeveen.

aanhangwagen huren Hoogeveen

Waarom een aanhangwagen huren?

Hoe vaak heb je een aanhangwagen nodig? Elke week? Dan kun je toch beter een aanhangwagen kopen, dat is logisch. Maar als je niet zo vaak een aanhangwagen nodig hebt, dan kun je beter huren. De meeste mensen hebben alleen een aanhangwagen nodig als ze iets echt niet in de auto kunnen vervoeren. Zoals een grote aankoop wat niet kan worden gebracht door de verkoper of voor een kleine verhuizing of iets dergelijks.

Kortom, soms heb je gewoon een aanhangwagen nodig die je bij AVH Autoverhuur kunt huren. Lees verder voor meer informatie over onder andere het rijden met een aanhangwagen.

Soorten aanhangwagens

Aanhangwagens zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er special aanhangwagens voor het vervoer van een auto of motor, bakwagen, plateauwagens, bagagewagen enzovoort. Te veel om op te noemen net als de grootte van de aanhangwagens. Een bagagewagen is misschien maar 125 cm lang terwijl een plateauwagen wel 13 meter lang kan zijn.

Geremd of ongeremd

Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen geremde en ongeremde aanhangwagens. Geremd wil zeggen dat de aanhangwagen een eigen reminrichting heeft die in werking treedt op het moment dat het trekkende voertuig afremt. Aanhangwagens met een totale massa van niet meer dan 750 kg achter een personen- of bestelauto hoeven geen reminrichting te hebben als de totale massa niet meer is dan de helft van de massa in rijklare toestand van de trekkende auto.Aanhangwagens met een maximum totaalgewicht (aanhangwagen + laadvermogen) van meer dan 750 kg moeten een reminrichting hebben.

Het is belangrijk om te weten wat de auto mag trekken en wat het maximale trekgewicht is wat aan de trekhaak mag worden gehangen. Het eerste staat in het instructieboekje van de auto, het tweede moet op het typeplaatje van de trekhaak zelf staan. Houd hier rekening mee, omdat dit ook invloed kan hebben op eventuele verzekeringskwesties bij ongevallen.

Verzekering

Een aanhangwagen is altijd WA-verzekerd op het moment dat deze achter een voertuig wordt gekoppeld. Het maakt dan deel uit van het voertuig. Bij een gehuurde aanhangwagen kunnen extra verzekeringen van toepassing zijn of worden afgesloten.

Rijbewijs

Ook vaak een punt van discussie: welk rijbewijs heb ik nodig om een aanhangwagen te mogen trekken achter mijn auto? Dit is afhankelijk van de toegestane maximale massa van de aanhangwagen. Dit is het lege gewicht van de aanhangwagen plus het maximale laadvermogen. Het gaat dus niet om hoeveel je daadwerkelijk laadt, maar om wat er maximaal geladen mag worden. Dit wordt altijd aangegeven op het typeplaatje van de aanhangwagen. Dus een aanhangwagen met een maximale toegestane massa van 750 kg mag maar 600 kg lading vervoeren wanneer de aanhangwagen zelf 150 kg weegt.

Met rijbewijs B mag je:

 • Een aanhangwagen trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen)
 • Een aanhangwagen trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhangwagen samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Met rijbewijs BE mag je:

 • Een aanhangwagen trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
 • Onder bepaalde voorwaarden een aanhangwagen of oplegger trekken van meer dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen).

Lading

Voor wat betreft de lading zijn er ook wettelijke regels waar je je aan moet houden.

Voor de afmeting geldt:

 • De maximale hoogte van een aanhangwagen is 4,00 meter.
 • De maximale breedte is 2,55 meter.
 • De maximale lengte (incl. dissel) is maximaal 12,00 meter in combinatie met een auto is dit 18 meter.

Voor deelbare lading geldt dat deze niet mag uitsteken aan:

 • Achterzijde: Maximaal 1 meter achter aanhangwagen. Niet meer dan maximaal 5 meter vanaf het hart van de achteras. Markering van deze lading is niet verplicht.
 • Voorzijde: Aan de voorzijde mag deelbare lading niet uitsteken.
 • Breedte: De deelbare lading mag niet breder zijn dan het voertuig zelf en mag dus niet uitsteken.

Voor ondeelbare lading geldt dat deze niet mag uitsteken aan:

 • Achterzijde: niet meer dan 0,5 keer de lengte van het voertuig met een maximum van 5 meter vanaf het hart van de achteras. Steekt deze lading meer dan 1 meter uit, dan moet de lading voorzien zijn van een markeringsbord.
 • Voorzijde: Het is niet toegestaan lading aan de voorzijde te laten uitsteken.
 • Breedte: Mag niet meer dan 20 cm mag uitsteken buiten elke zijkant van het voertuig én totale breedte mag niet meer dan 3 m zijn. Markering van deze lading is niet verplicht.

Huur een aanhangwagen bij AVH Autoverhuur

Wij hebben aanhangwagens met een huif, zodat de vervoerde spullen schoon en droog blijven onderweg. De aanhangwagen heeft de afmeting: 257 cm x 132 cm x 150 cm (L x B x H). Genoeg ruimte dus voor heel wat goederen.

Extra opties om te huren samen met een aanhanger:

 • TomTom
 • Steekwagen
 • Spanbanden en verhuisdekens
 • Verhuisdozen
 • Meubelroller

Openingstijden
Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 17:30
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 17:30
Zaterdag 8:00 - 16:00
Zondag gesloten
AVH Autoverhuur B.V.
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

Telefoonnummer: 0528 220244

Stuur bericht via Whatsapp


       
Algemene voorwaarden | Privacy en Cookieverklaring

Autoverhuur software - Klanti ©

Inloggen
Als je e-mailadres in ons systeem staat dan heb je een nieuw wachtwoord ontvangen via e-mail.
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
Terug naar inloggen
Account aanvragen